Seitokai no Ichizon
Seitokai no Ichizon cover Skorijih godina u anime industriji se pojavila tendencija ka spravljanju vrste animea koja će biti vid parodije na modernu vizuelnu kulturu Japana.
Takvi naslovi su Sayonara Zetsubou Sensei, Lucky Star, Pani Poni Dash! i slični. I ove sezone je bio zastupljen jedan takav anime a to je bio upravo Seitokai no Ichizon.

Ovaj anime se skoro može uvrstiti u red sitcom-a pošto se praktično veći deo radnje odvio u prostoriji đačkog odbora. Priča, iako relativno zanemarljiv faktor uglavnom, se odvija u školi na Hokkaidu i prati svakodnevne dogodovštine grupe učenika koji su u đačkom odboru.

Glavni lik, Sugisaki Ken, na površini bezbrižna i neozbiljna osoba, pokušava da usreći ostale članove đačkog odbora koji osim njega ubraja još 4 devojke. Način na koji on to pokušava je vrlo čudan i to je upravo to je uzrok većine gegova. Veći deo humora je baziran na brojnim referencama iz drugih anime serija, mangi i velikog broja vizuelnih novela takođe poznatih kao eroge ili galge igara.

U određenim trenucima atmosfera u animeu se uozbilji na kratko, prateći pozadinske priče likova ali to to ne znači da se i u tim epizodama ne mogu ubaciti reference. Čak šta to je razlog više! Likovi su inače relativno mlakog karaktera i izuzev Kena koji je manje više unikatan lik, veći deo likova koji se pojavljuju su generični manje više.

Girls in cosplay costumes   stamping "approved"

Crtež i animacija nisu na najsjajnijem nivou iako se crtež recimo može učiniti jako dopadljivim u određenim trenucima gde devojke deluju jako simpatično.

girl in sheep costume yelling "mokyu"   girl saluting

Što se muzičke podloge tiče, dobar deo muzike sa OST-a deluje neupečatljivo i ostaje nezapažen sa izuzetkom jedne hip hop pesme koja se pojavljuje nekoliko puta tako da deluje kao da je možda i jedina pesma koja se pojavljuje u animeu izuzev opening i ending teme.

girl sitting in an armchair with legs crossed   two girls in a classroom with a laptop

Naizgled romantična komedija, zapravo parodija sa obiljem referenca, ovaj anime svakako nije loš izbor ljudima koji vole takav stil humora. U suprotnom gledaocu se može učiniti dosadnim i suvoparnim zbog nedostatka konkretne radnje.

Autor : corwin_r

Datum : petak, 25. decembar 2009.


Ukoliko želite da date komentar, možete to uraditi na temi Seitokai no Ichizon


Anime recenzije   |   Manga recenzije   |   Recenzije igara