Nijigahara Holograph

Moderator: Iceman

Nijigahara Holograph

Postby akai » Fri Mar 05, 2010 3:55 am

Image

Nijigahara Holograph (Manga Updates|MAL)

Categories: Drama, Mature, Psychological, Tragedy

Plot/Summary
Suzuki is a troubled boy. He's lived with uncaring foster parents for most of his life, alienated from the other kids at his school, owner of a cynical, unhappy mentality. Komatsuzaki is a violent, unpredictable bully whose head trauma causes him to act in mysterious, inexplicable ways. Arakawa is a no-nonsense, normal girl who pines after Komatsuzaki but can never have him. A teacher with just one working eye. A mother who committed suicide. A daughter in an endless coma. Attempted rapes, murders, extortion, sexual deviance, and a freakish explosion in the butterfly population. All of these elements are whirled together in a story spanning 10 years, a tale of blackness, pain, and apocalypse. And maybe just a bit of hope and redemption. It's a spiritual cross between the misanthropic suburban malevolence of Kyoko Okazaki's Rivers Edge and the eerie mysticality of Donnie Darko.

takodje manga meseca, mozete diskutovati kad procitate :D
Kratko je... mada vec vidim da mi se nece dopasti >.>
Image
akai

Site Admin

Re: Nijigahara Holograph

Postby corwin_r » Fri Mar 05, 2010 8:54 pm

Uh, procitao i nije losa manga ali ima par stvari koje su nekako izgubile tok tokom cele price. Vise likova koji se pojavljuju su svi medjusobno povezani, prica se malo desava u proslosti pa u sadasnjosti i tako naizmenicno. To i ne bi bilo lose i mozda bi i bolje manga prosla da u zadnjem segmentu nisu krenuli sa nekim igranjem oko jave i sna gde se zagubi znacenje prvog dela (barem je meni tako delovalo). Kraj je isto tako pomalo cudan i moze se protumaciti na par nacina. Ima nasilja, samo sto to nije prikazano nesto mnogo eksplicitno, ima tu i tamo nekih prikaza golotinje i nesto malo krvi ali daleko manje od nekih violence/gore naslova.

Crtez je ok, mozda se ne bi svakome dopao izgled likova, meni se dopali najvise neki pejzazi i scenografija koji su se pojavljivali povremeno i pojacavali utisak + leptiri koji su imali visestruku ulogu u toku mange. Likovi su bili so so samo sto je mangaka neke stvari dosta depresivno predstavio, preterao je bolje reci, to se moze uociti kod ponasanja likova koji kao da boluju od depresije i odjednom dozive blackout gde nastane sh*t. Ne znam sta bih dodao, manga nije losa overall recimo 7/10
Image
corwin_r

Killer Loli

Re: Nijigahara Holograph

Postby RAGE_INCARNATE » Sat Mar 06, 2010 3:12 pm

Prochitah.

Nije loshe, mada do kraja je skroz WTFmate.

Najkul mi je bila poslednja scena sa matorim.

Jbt, kako su ogavni likovi, psihichki i fizichki.
And a crimson sun rose slowly over the Field of Blood... and such were the corpse-mounds of the dead that they aspired to touch that ireful orb. Slithering shadows nuzzled the massed bodies of the slain, as the King rallied the survivors of the battle against Chaos to one final act of defiance...
RAGE_INCARNATE

Satan-chan

Return to Manga [F]